El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat davant la CECOT que intentarà arribar a acords i ha insistit en la seva voluntat de dialogar. "Anirem a parlar amb aquella realitat que no ens acaba d'entendre", ha dit Puigdemont dilluns a la nit durant la 23a Nit de l'Empresari organitzada per aquesta patronal.

El president català ha estat acompanyat d'altres membres del Govern, segons informa ACN, i davant de centenars d'empresaris, que l'han rebut dempeus entre aplaudiments, ha insistit que mai s'és tard per al diàleg però també ha remarcat que "per dialogar en calen dos i si un no vol, no té dret a paralitzar els anhels i les esperances de l'altre". Puigdemont s'ha mostrat convençut que Catalunya guanyarà encara que vinguin dificultats perquè guanyar té molt a veure amb la dignitat. "Si ens mirem al mirall i ens podem reconèixer, anirem bé encara que potser no serà fàcil", ha constatat.

Aquesta ha estat la primera intervenció en públic de Puigdemont després de l'acord del Consell de Ministres d'iniciar els tràmits per aplicar l'article 155 de la Constitució. Fonts de Presidència asseguren que el president està disposat a anar al Senat a defensar les seves tesis, però ara per ara coincideix l'horari amb el ple del Parlament, convocat per respondre a l'acció del goven de Mariano Rajoy.

En el plenari de la cambra catalana es podria proclamar la independència, tal i com esperen diversos dels actors, com la CUP, les associacions cíviques Òmnium i ANC i, fins i tot, dirigents de Junts pel Sí, sobretot la majoria dels d'ERC i alguns del PDCat, però alhora hi ha un sector que està pressionant a Puigdemont perquè convoqui eleccions. El Cercle d'Economia ha estat una de les últimes entitats del món econòmic que s'ha afegit a la convocatòria d'eleccions.