El Consell de Mallorca aprovarà una línia de subvencions per fer front a les plagues de les colònies felines assilvestrades. Els ajuntaments seran els encarregats de sol·licitar aquestes ajudes econòmiques, ja que són les corporacions locals les que tenen les competències en benestar animal.

El control ètic de les colònies implicaria la identificació i esterilització dels moixos per evitar que es reprodueixin sense control i això suposi un creixement desmesurat de les colònies. A més, també inclouria la creació d'espais reservats perquè els moixos hi habitin.Paral·lelament, el Consell també promourà una campanya de sensibilització per conscienciar a la població de la necessitat de què els moixos domèstics estiguin esterilitzats.

Aquest  acord ha estat assolit a la reunió que han mantingut el Consell amb l'associació BALDEA. A la reunió han participat el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat; el director insular de Cooperació Local i Caça, Joan Manera; la presidenta de BALDEA i la coordinadora de l'Associació.