Carles Puigdemont exigeix una negociació política a l'Estat espanyol. En un discurs de cap d'any des de Brussel·les, on viu des de finals d'octubre, el destituït president de Generalitat segueix demanant a Espanya una rectificació, que repari el dany causat i s'assegui en una taula negociadora "amb el goven legítim de Catalunya" que ell encapçala.

"Vull posar en relleu que el Govern espanyol té al davant una nova oportunitat de comportar-se com la democràcia europea que assegura ser i, per tant, reconèixer el resultat de les eleccions del 21 de desembre", ha assenyalat Puigdemont en el missatge enregistrat i que ha difós a través dels seus perfils a les xarxes socials.

"Molts ciutadans esperen que, fracassada la recepta de la violència, la repressió i la liquidació de l'autogovern, comenci finalment l'era del diàleg i la negociació que venim reclamant des de fa anys", ha continuat Puigdemont.

No ha aclarit, no obstant, si tornarà a Catalunya per ser investit, sempre i quan obtingui la confiança del Parlament, que es constituirà el 17 de gener, però sí que ha assegurat que el 2018 el discurs de cap d'any del president es farà des del Palau de la Generalitat.