Després d'estar tot el dia il·localitzable, fins i tot el president del Parlament no ha pogut parlar amb ell, Carles Puigdemont ha reaparegut a través d'un missatge gravat i publicat a les seves xarxes socials per demanar unitat a l'independentisme.
Després d'un dia molt complicat, on s'han evidenciat les divisions entre Junts per Catalunya, ERC i la CUP després de la decisió de Roger Torrent d'ajornar el ple d'investidura i les càrregues policials a les portes del Parlament, Puigdemont, com un profeta, ha demanat mantenir-se "junts, ferms, dignes, democràtics i pacífics" per anar "avançant fins a la plenitud de la nostra llibertat".
L'expresident, des d'un lloc desconegut, ha demanat també "respectar" aquesta decisió de Torrent, mogut pels dictàmens del Tribunal Constitucional, la qual cosa no concorda amb les declaracions durant tot el dia del seu partit, així com de la CUP que volien que el ple se celebrés a qualsevol preu.
Davant d'aquesta divisió en l'independentisme, Puigdemont s'ha centrat a atacar al Govern espanyol qualificant de "xantatge" que mitjançant l'article 155 i la Justícia vulguin aconseguir el que no han guanyat a les urnes. "Nosaltres no podem acceptar que es dictin presidències des de Madrid", ha dit.