Carles Puigdemont creu que el Tribunal Suprem té por de fer el ridícul a Europa davant la bona estratègia seguida per ell d'anar-se'n a Brussel·les per escapolir-se de les acusacions de rebel·lió i sedició.

Un dia després que el magistrat Pablo Llarena hagi retirat l'ordre europea de detenció contra Puigdemont i Meritxell Serret, Lluís Puig, Toni Comín i Clara Ponsatí, l'expresident ha comparegut des d'un hotel de la capital belga per assegurar que la Justícia espanyola s'ha avançat davant una previsible negativa del jutge belga a ordenar la extradició pels delictes de rebel·lió i sedició "doncs no són bones pràctiques europeus l'acusar de delictes polítics". A més, ha dit que la petició d'una ordre de detenció europea ha estat un "nyap" i "una irresponsabilitat" per part de l'Estat espanyol.

Puigdemont ha reptat el jutge Llarena a dictar una nova ordre de detenció, però abans ha assegurat que l'estratègia d'obrir el focus internacional i posar-se davant d'una "justícia independent" ha estat la correcte.

A més, s'ha preguntat perquè Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart "segueixen empresonats" per uns delictes que a Europa "són considerats polítics" i no se'ls deixa fer campanya electoral.