Plagi o casualitat? El cartell electoral de Carles Puigdemont s'assembla, i molt, al de Xavier Domènech. Mentre que el disseny gràfic d'En Comú Podem segueix la línia ja coneguda de les darreres eleccions, Junts per Catalunya sorprèn a l'identificar-se molt al grafisme que fins ara feia servir Domènech.

La semblança ho és tant per l'estil com pel contingut. Tots dos tenen el degradat de color, des del groc cap el vermell de Puigdemont i del vermell al lila dels comuns. Les lletres majúscules i de pal, amb inclinació cap amunt i les imatges dels candidats mirant a l'esquerra. En tots dos casos estan inspirats en els que ja va fer servir Barcelona en Comú abans

Així, la gran diferència és les persones que apareixen i el lema de campanya. Mentre que pel partit de Domènech és Tenim molt en comú, per Junts per Catalunya és personalista amb Puigdemont, el nostre president.

A més, avui ha coincidit la presentació pública d'ambdós cartells i lemes electorals, encara que els comuns l'han ensenyat una estona abans. Quan el responsable d'imatge i creativitat de la llista de Puigdemont, Ramon Maria Piqué, se li ha fet notar la semblança només ha dit "no ho sabíem".

Puigdemont, el nostre president vol representar el crit del carrer que reivindica que Puigdemont és el president de la Generalitat, segons ha explicat Elsa Artadi, una de les col·laboradores més estretes de Puigdemont. "Aquestes eleccions van de Puigdemont versus Rajoy. De democràcia versus 155", ha volgut deixar clar Artadi, que ha reconegut que es tractarà d'una campanya atípica i difícil amb diversos membres de la seva candidatura que encara ara estan a la presó o a Brussel·les.

Reacció

La reacció de Domènech no s'ha fet esperar: "És la mostra que quan no es tenen idees has d'agafar les dels altres, que et pots postular com a gran solució per Catalunya i no ets capaç ni de fer un cartell propi". Els comuns havien presentat la seva cartelleria minuts abans i han fet públic el seu lema Tenim molt en comú, amb lletres majúscules en diagonal amb la imatge dels candidats de fons sobre un degradat de vermell a morat, que ja van fer servir per la candidatura d'En Comú Podem al Congrés. "Hem d'apostar per idees més fresques, no per qui davant la incapacitat notòria i manifesta d'idees noves fins i tot han de copiar els cartells", ha ironitzat Domènech. 

La número 2 de la llista per Barcelona i una de les directores de campanya, Elisenda Alamany, ha explicat que el lema pretén ser nou per tal de passar pàgina i impugnar vells blocs. La portaveu dels comuns ha apel·lat a la honestedat de Domènech i ha assegurat que la honestedat és fil conductor en les propostes i la gent de la seva llista. A més, també ha posat en valor que és la candidatura que es presenta al Parlament amb més dones.