El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha fet una crida a la participació el 21D i ha demanat el vot al PSC per evitar que l'independentisme continuï endavant.

Actualitzant el lema de campanya de les generals del 2008, ha dit: "Si tu no vas, ells es queden, ells continuen amb la deriva secessionista". El líder socialista ha afirmat, segons ACN, que el 21 de desembre no es pot quedar ni un socialista a casa i ha defensat que l'única papereta que pot articular unitat es la del PSC.

Sobre la unitat, Sánchez ha resumit que la proposta d'Iceta es resumeix amb les paraules entre tots ja que ha reivindicat que serà entre totes i entre totes que es construirà el futur de Catalunya i no uns contra tots.

El líder el PSOE ha posat en valor també que Iceta és el garant de les polítiques socials, ja que ha assegurat que no hi ha cap causa d'esquerres al secessionisme i ha reiterat la seva aposta per la reforma de la Constitució. Sánchez ha fet aquests declaracions durant un míting a Tarragona acompanyant Iceta.