Artur Mas discrepa de Carles Puigdemont. Així ho ha fet saber en la reunió del Comitè Nacional. Mas creu que una repetició de les eleccions podria portar a la pèrdua de la majoria independentista al Parlament assolida el 21D.

L’excap del Govern així ho ha fet saber al Comitè Nacional del PDCat. Segons fonts presents a la trobada consultades per l’ACN, tots els assistents han vist bé el punt de vista de Mas. D’aquesta manera, el màxim òrgan del Partit Demòcrata veuria amb bons ulls rebutjar la repetició d’eleccions i, en canvi, sí que apostaria per buscar una alternativa a Puigdemont, si fos necessari, per evitar portar el país a un bloqueig.

Així doncs, Mas i la direcció del PDCat discrepen, d’entrada, amb el nucli dur de JxCat -el més pròxim a Puigdemont-, que prefereix celebrar nous comicis en comptes de buscar un candidat alternatiu.

Fonts del Comitè Nacional presents a la reunió han afegit que Mas ha argumentat que convé una legislatura sencera, de quatre anys, i que tingui una certa estabilitat. A més, l'expresident de la Genralitat ha subratllat que amb un 47,5% dels vots no es pot imposar la independència a curt termini.

D'aquesta manera, Mas creu que sí que hi ha prou força per mantenir el projecte independentista, però no per a exigir-ne l'aplicació. Finalment, ha constatat que el resultat del 21D ha estat tan bo que cal preservar-lo de totes totes, i no arriscar-se que, en una repetició de les eleccions, l'independentisme obtingui unes xifres menors.