Els principals sentenciats pel cas Palau de la Música, Fèlix Millet, Jordi i Gemma Montull i Daniel Osàcar, sabran dilluns al matí si la Fiscalia els demana mesures cautelars, com la presó. L'Audiència va fer pública el 15 de gener la sentència que els va condemnar. A la vistilla, estan citats els quatre principals autors de l'espoli.

Millet, el principal culpable, va ser condemnat a 9 anys i 8 mesos, Jordi Montull a 7 anys i 6 mesos i la seva filla Gemma a una pena de 4 anys i 6 mesos. Pel que fa l'extresorer de CDC Daniel Osàcar, el tribunal li va imposar una pena de 4 anys i 5 mesos. Tots han anunciat un recurs davant del Tribunal Suprem, però la Fiscalia, tot i mostrar-se satisfeta amb la sentència del passat 15 de gener, vol que se'ls apliquin mesures cautelars, doncs les penses són elevades, fins que no es faci pública la sentència definitiva.

El ministeri públic podria demanar la retirada dels passaports, la presentació als jutjats de forma periòdica i, fins i tot, l'ingrés a la presó.

La sentència també va condemnar Convergència Democràtica, ara PDCat, a assumir el retorn de 6,6 milions d'euros. El PDCat té embargades les seves seus per un valor de 3,2 milions d'euros. Aquesta sentència podria deixar en la ruïna el partit de Carles Puigdemont.

Segons la sentència, recorreguda per totes les parts condemnades, Millet i els Montull van espoliar el Palau de la Música en benefici propi, però també van fer servir la institució cultural per vehicular els diners que la constructora Ferrovial pagava a CDC com a comissió (un 4,5%) per l'adjudicació d'obra pública. Segons els jutges, Convergència es va beneficiar d'aquests 6,6 milions d'euros.