El cap de llista d’ERC a les eleccions del 21D, Oriol Junqueras, ha irromput per sorpresa en aquesta campanya del 21D amb un missatge d’àudio gravat a través del telèfon i que ha enviat des de la presó d’Estremera on està preventivament i una carta escrita per a l’ocasió. Aquesta és la primera incursió directa que fa Junqueras als actes d’ERC i ho ha fet aprofitant el mitin central dels republicans celebrat a Barcelona, al costat del Born.

Els diputats al Congrés Gabriel Rufián i Joan Tardà han llegit la missiva que Junqueras ha escrit a la presó per ser llegida en aquest acte. En aquesta carta, Junqueras ha volgut esperonar els seus assegurant que serà ERC qui “aturarà la infàmia, qui no deixarà que passin la piconadora per tot el país, qui plantarà cara un cop més a tot intent de destruir la convivència i fracturar la societat”. “I també serem nosaltres els que seguirem fent camí i somniant fins atrapar el somni, amb la mà estesa i ferma, resistent com la mata de jonc i sòlida com el roure”, ha conclòs a la carta. A l’àudio, el cap de llista ha anat una mica més enllà en les seves reflexions i ha entrat en campanya per demanar que els catalans “votin ERC”.

Els assistents s’han posat dempeus vàries vegades i han aplaudit fervorosament la carta i el missatge d’àudio escoltat a l’acte. I ha estat des d’aquest moment que l’escenari ha quedat presidit per una gran fotografia de Junqueras

A l’àudio que s’ha escoltat, i que ja havia avançat l’Ara unes hores abans del mitin, s’escolta el cap de llista explicar que “en la construcció del futur el més important és el camí que seguim conjuntament amb tots els nostres conciutadans”. “Volem un país per a tothom i només serà realment per a tothom si tothom se'l pot sentir seu i contribueix a construir-lo”, diu al breu àudio que no arriba al minut de durada.

Junqueras també ha apel·lat als valors de la honestedat, el rigor i la vocació pel treball. Uns valors, que segons el candidat d'ERC, s'han de concretar en feines més productives i dignes, en escoles cada vegada més creatives i inclusives i amb el suport a les famílies, com a millor eina per construir un país millor.

Es tracta del primer missatge de veu de Junqueras des que va ingressar a la presó d'Estremera el passat 2 de novembre. Junqueras defensa que el futur només té sentit si es treballa per construir una societat justa des del respecte més escrupolós a la dignitat de cadascú.