Sorpresa al mitin central de JxCat a Barcelona. Amb un pavelló esportiu de Vall d'Hebron ple amb unes 1.800 persones (l'organització dóna la xifra de 3.000 assistents, però només hi havia 1.650 cadires), el protagonisme se l'ha emportat Jordi Sànchez. El número 2 de Carles Puigdemont ha enregistrat un missatge telefònic des de la presó de Soto del Real que s'ha emès al mitin.

Sànchez ha qualificat de "tontos útils" Miquel Iceta, Inés Arrimadas i Xavier Garcia Albiol per haver pagat la festa del 155. No obstant, per Sànchez, l'unic adversari és Mariano Rajoy. Per tot això, ha demanat als catalans votar la llista de Puigdemont, de la qual ell en forma part. Sànchez ha exigit que Rajoy "tregui les seves mans brutes del Govern de la Generalitat".

Tot el mitin central de JxCat a la ciutat de Barcelona per les eleccions del 21D ha girat sota un sol concepte: cal que Puigdemont guanyi les eleccions per retornar com a president.

Amb una primera fila on destacaven Artur Mas, Neus Munté i diversos càrrecs del PDCat, així com l'esposa de Puigdemont, Marcela Topor, amb les cadires buides dels candidats empresonats o a Bèlgica (ja es tot un ritual), les grans ovacions han estat per Puigdemont i per Sànchez. El crits més corejats han estat "Puigdemont, president" i "llibertat", en referència als empresonats.

Nombrosos oradors

L'acte ha estat presentat pels candidats Joan Lluís Bozzo, actor i director teatral, i Pilar Calvo, periodista, ambdós també candidats. Avui s'han trobat tots els candidats, que han estat dalt de l'escenari. Han pres la paraula els caps de llista per Tarragona, Lleida i Girona, Eusebi Campdepadrós, Josep Maria Forné i Gemma Geis, respectivament. A més, han pres la paraula la directora de la campanya, Elsa Artadi, el portaveu, Eduard Pujol i els candidats Jordi Turull i Josep Rull. Així mateix, s'ha emès un vídeo amb l'esposa de Joaquim Forn, Laura Masvidal, qui ha llegit una carta del seu marit on aquest es mostra “ferm i serè” i convençut “que la  nostra força per tornar a guanyar llibertat, la democràcia i justícia son la pau i el diàleg”. 

Tots ells oradors han esgrimit el mateix i simple argument: només pot haver una victòria de Puigdemont per restaurar el Govern "legítim". El mateix Puigdemont ha assegurat que “si volem ser fidels al compromís” que el Govern i el Parlament van contraure amb el poble de Catalunya en el referèndum de l’1 d’octubre “ens heu de tornar a fer confiança”. “Fa més d’un any us vaig dir referèndum o referèndum; ens van fer confiança i vam guanyar”, ha recordat. I ha sentenciat:  “No tinc cap dubte que el poble de Catalunya derrotarà Rajoy” omplint de vots a favor de la seva llista.

Com també ja és tradicional en els mitins de JxCat, s'han acabat entonant Els Segadors i amb el "Visca Catalunya lliure!"