Qui més convençut està que pot ser el president de la Generalitat és Miquel Iceta. Creu que la "victòria és possible", doncs els socialistes representen el catalanisme que ha governat Catalunya, front a les aventures independentistes de ERC i JxCat i la negació del problema de PP i C's, "la mitja taronja del Partit Popular".

El PSC ha reunit unes 5.000 persones, en el mitin més gran des de fa anys dels socialistes catalans. A més, el PSC ha tingut el suport d'un centenar de militants del PSOE, els quals han anat al mitin amb amics i familiars catalans.

Iceta ha rebut el suport de Josep Borrell, Pedro Sánchez i José Luis Rodríguez Zapatero. De moment, la primera reconciliació que ha aconseguit Iceta ha estat l'emocionada abraçada entre Sánchez i Zapatero, els quals s'havien separat els últims mesos en la batalla congressual del PSOE. El mateix Sánchez ha reconegut les diferències durant el seu discurs, però alhora ha mostrat la seva amistat al seu antecessor en el lideratge del PSOE.

Iceta ha estat el gran protagonista de l'acte. Tots els oradors l'han assenyalat com l'únic capaç de bastir ponts d'entesa. En un escenari amb una gran senyera i el lema "Iceta president" amb un faristol on onejaven les banderes del PSC, Catalunya, Espanya i Europa, el candidat del PSC el 21D ha concentrat els records en quatre destacats socialistes catalans: Joan Reventós, Ernest Lluch, Jordi Solé Tura i Carme Chacón. El líder del PSC ha posat en dubte aquells que intenten defensar una república "esborrant" les idees dels adversaris.

"El fracàs de la independència"

A més de qualificar de "gran fracàs" el camí cap a la independència de Puigdemont i Junqueras, ha reiterat que ell no farà president de la Generalitat a cap independentista. Ha fet servir els primers versos de l'himne català, Els Segadors, per dir que si ell és president "Catalunya triomfant tornarà a ser rica i plena".

Ha qualificat Albert Rivera de "demòcrata de pa sucat amb oli" per haver dit que els vots a altres formacions anirien a les escombraries. Això sí, ha deixat anar que "l'alternativa a la independència és fer Miquel Iceta president. Sóc l'alternativa a Puigdemont i Junqueras".

Iceta s'ha mostrat disposat a discutir amb Rajoy les 45 propostes que Puigdemont li va portar a La Moncloa per millorar l'autogovern a Catalunya i que el president espanyol ni va voler entrar a estudiar la seva viabilitat.

El cap de llista del PSC ha finalitzat el mitin amb un "Visca Catalunya!", que ha estat contestat per un unànime "visca!".

Abans d'Iceta ha parlar Josep Borrell, qui ha reivindicat la Catalunya de Josep Tarradellas i ha demanat "respecte" per l'adversari polític. Zapatero, per la seva part, ha estat conscient del seu paper de teloner especial d'Iceta i ha demanat el vot pel candidat del PSC, mentre que Pedro Sánchez, també s'ha referit a la nul·la pretensió de Rajoy en solucionar el problema polític a Catalunya per tapar la corrupció al seu partit o la mala política, a més de mostrar el seu total suport cap a Iceta.

Entre el públic donant suport a Iceta hi havia Francesc Frutos, exsecretari general del PSUC i del PCE, dirigents d'Units per Avançar, encapçalats per Ramon Espadaler (número tres) o l'actriu Rosa Maria Sardà.