El cap de llista del PSC per a les eleccions del 21D, Miquel Iceta, ha defensat la manera d'afrontar la política com un ofici, en què els que s'hi dediquen són operaris. "I a la política, el normal és que, si fas malament la feina, t'acomiadin", ha explicat el també primer secretari els socialistes catalans. "I aprofito per acomiadar cordialment Carles Puigdemont i Oriol Junqueras perquè han fet molt malament la seva feina", ha constatat Iceta arrencant els aplaudiments dels assistents a la presentació de la plataforma de suport del candidat socialista, que s'ha fet diumenge al Museu FAD de Barcelona.

Les adhesions es materialitzen firmant el manifest Compromís amb Iceta, que ja compta amb més de 200 signatures de professionals de diversos àmbits així com de representants institucionals i exdirigents del PSOE i del PSC.

En àmbits com el món de la cultura i de l'esport destaquen noms com el de les actrius i directores teatrals Núria Espert i Rosa Maria Sardà, el també actor Abel Folk, l'escriptor Javier Cercas, el dissenyador Javier Mariscal o l'exgimnasta i medallista olímpic Gervasio Deferr. Per la seva banda, exministres i dirigents històrics de la formació com Josep Borrell, Joaquín Almunia, Narcís Serra, Alfredo Pérez Rubalcaba, Javier Solana, Ángeles González Sinde, Carlos Solchaga o Carmen Alborch, també donen suport a Iceta, així com l'expresident de la Generalitat, José Montilla, l'exprimer secretari, Pere Navarro, o l'exalcalde de Barcelona, Jordi Hereu.

El manifest també està signat per sindicalistes con José Valentín Antón, Luis Fuertes, José María Zufiaur, Manuel Gómez Acosta, Francesc Castellana o Josep Barceló, així com altres professionals com Juan José López Burniol, Juan Tapia, Laura Freixas, Ignasi Guardans, el cantant Moncho, l'empresari Josep M. Milà, l'artista Perico Pastor o l'editor Claudio López de Lamadrid.