La portaveu parlamentària de Catalunya en Comú-Podem (CatECP), Elisenda Alamany, ha lamentat aquest dilluns, en roda de premsa al Parlament, que JxCat i ERC mantinguin el país amb l'ai al cor per guerres fratricides entre partits.

Pendents de les negociacions de cara a la investidura a la presidència de la Generalitat, Alamany els ha demanat que es fixin com a prioritat sortir més forts d'aquesta situació amb un Govern que pugui frenar l'embat del Govern espanyol. I en aquest sentit, la portaveu dels comuns ha tornat a emplaçar els republicans i els cupaires a plantejar una proposta alternativa a Carles Puigdemont i a JxCat, amb un candidat que pugui governar des de Catalunya. "No seria tan desgavellat", ha apuntat Alamany en un missatge a Esquerra. La número 2 dels comuns ha admès, però, que no s'ha posat sobre la taula aquesta proposta i que es pronunciaran sobre un possible suport en cas que es concretés.

Els comuns consideren que la salvatjada i la brutalitat amb mesures com la presó preventiva per dirigents polítics independentistes els fa concloure que per acabar amb l'ofensiva autoritària cal un govern fort. "I aquest executiu no es farà amb gestos simbòlics ni per propostes de resolució sinó amb un candidat que pugui governar Catalunya. I que ho pugui fer des de Catalunya", ha afegit Alamany. "Ara veiem malauradament un país amb l'ai al cor per guerres fratricides entre partits, tots sabem què passa als despatxos dels partits que poden conformar govern", ha avisat la número 2 dels comuns. Per això, els ha convidat a fixar-se com a prioritat una sortida millor per a una situació política delicada. "Demanem responsabilitat i valentia", ha insistit la portaveu parlamentària dels comuns.