El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha decidit mantenir en presó preventiva el conseller d'Interior destituït Joaquim Forn. En la seva resolució afirma que existeix encara risc de reiteració delictiva, tot i haver renunciat a l'acta de diputat.

El magistrat assenyala que existeix incertesa de quà la voluntat política majoritària vulgui respectar l'ordre legal per aconseguir la independència. El jutge apunta directament a Puigdemont de voler aconseguir la independència de manera immediata i recorda que va ser ell qui el va nomenar conseller. També apunta que Forn és el responsable de la inacció dels Mossos el dia del referèndum de l'1-O i dóna especial importància al testimoni del coronel de la Guàrdia Civil, Diego Pérez de los Cobos, que va comparèixer dimecres i va criticar durament la policia catalana.

La Fiscalia, a més, ja havia demanat al jutge que el mantingués entre reixes. El conseller destituït d'Interior està a la presó d'Estremera des del 2 de novembre per decisió de la magistrada de l'Audiència Nacional Carmen Lamela. Un cop la causa va passar a mans del Suprem –sota la instrucció de Pablo Llarena-, aquest és el segon cop que se li denega la llibertat. El passat 23 de gener, Forn va renunciar a l'acta de diputat com estratègia per aconseguir sortir de la presó. El jutge preveu resoldre dilluns sobre l'escrit de llibertat presentat per la defensa de Jordi Sànchez.