Crisi interna al PP català. Juan Arza ha dimitit del seu càrrec de secretari d'estudis i ha llançat fortes crítiques a la política seguida pels populars a Catalunya.

En declaracions a la Cadena Ser, Arza ha assegurat que "no s'ha estat fent les coses bé en relació al conflicte català, hi ha hagut una primera fase d'estupefacció, però ja s'hauria d'haver fet un diagnòstic per actuar de manera adequada i els ciutadans ho han captat així". El secretari d'estudis del PPC recentment dimitit, Juan Arza, explica així tant la seva decisió de fer un pas enrere com els resultats obtinguts pel seu partit el 21D. 

Arza opina que algú ha d'assumir responsabilitats, i encara que no diu noms, indirectament apunta a Xavier Garcia Albiol. "Encara que en el meu cas és limitada i el meu càrrec és modest, crec que és necessari enviar un missatge a la societat que hi ha disposició a canviar i esmenar el rumb". Després de 22 anys de militància, és crític amb la gestió del PP en els últims temps. 

"La gestió de l'1-0 va ser un desastre. No es va actuar amb eficàcia, no es va aconseguir evitar i després es va portar a la Policia a la boca del llop. Va ser un desastre comunicatiu", explica Arza, convençut de s'hauria d'haver actuat de forma contundent molt abans. "Va haver-hi un 9-N i llavors ja es va observar la intenció de ruptura dels independentistes".

Juan Arza creu que Ciutadans mai no ocuparà el lloc del PP a Catalunya: "No han tingut opció de governar. No poden ocupar el gran espai de centre dreta. Tenen la flexibilitat i agilitat que el PP no té perquè no han estat un partit de govern".

El PP, que comptava amb onze diputats en el Parlament, va aconseguir només quatre escons en les eleccions autonòmiques, enfront dels 36 que va sumar Ciutadans.