El Govern municipal de Barcelona ha retirat del programa de Festes de Santa Eulàlia de la ciutat l'activitat de testeig de drogues químiques i cànnabis per a nens i joves del programa de control de drogues Energy Control.

Segons han informat fonts municipals a Europa Press, la inclusió al programa de l'activitat de Energy Control, que es desenvolupa des de 1997 com una estratègia de reducció de danys vinculada a l'ONG ABD, estava inicialment prevista com a reforç al treball que realitza de forma contínua durant tot l'any.

El programa d'activitats de les Festes, a l'apartat la Lali Jove per al dia 17 de febrer, proposava activitats per a nens i joves, entre les quals destaca Energy Control: Testeo de drogues químiques i cànnabis per comprovar la composició de les drogues al mercat català i promocionar un consum conscient.

El PP de Barcelona havia denunciat aquest matí que el programa de Festes incitaba al consum de drogues com a activitat per a nens i joves.

El portaveu del PP a l'Ajuntament, Alberto Fernández, ha rebutjat aquesta activitat i considera que "l'Ajuntament hauria de fer campanya en contra del consum de drogues, explicant les conseqüències i perills per a la salut que comporta el consumir estupefaents".

En aquest sentit, ha preguntat a Colau si era conscient que s'incloïa aquest tipus d'activitat al programa de festes de Santa Eulàlia, i en cas afirmatiu demana "responsabilitats i que aclareixi que significa el mercat català de drogues que assenyala el programa".

Energy Control és un informe anual reconegut i de prestigi que es basa en l'anàlisi de les substàncies que els usuaris de drogues fan arribar de forma voluntària, la qual cosa permet determinar la "gran adulteració" que existeix al món de les drogues i el perill addicional que suposa el seu consum.

Les mateixes fonts han assegurat que l'activitat està dissenyada per a majors de 18 anys, però que per motius d'agenda i de preparació prèvia l'entitat "no ha arribat a temps i l'activitat no es farà", i ha conclòs que la inclusió al programa de festes ha estat un error, i també ha assegurat que l'explicació que es feia de la iniciativa no era exacta.