L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, vol impulsar la ciutat de Barcelona a partir d'una campanya internacional que començarà just abans del Mobile World Congress. Colau considera que les càrregues policials de l'1-O i la incertesa de la declaració de la independència han afectat a la ciutat i per aquest motiu aprofitarà el moment en què la ciutat bull d'activitat internacional per tornar la confiança en la capital catalana.

Aquesta campanya es farà de la mà de diferents actors econòmics i socials de la ciutat. L'objectiu és reforçar la idea que Barcelona és el 'hub' tecnològic del sud d'Europa. D'altra banda, l'alcaldessa ha mostrat la seva preocupació pels constants casos de mobbing immobiliari que hi ha a Barcelona. En aquesta línia, vol modificar la ordenança de rehabilitació per tal que els grans tenidors no aprofitin les reformes integrals dels edificis com a mesures de pressió i expulsió als llogaters.

Per aquest motiu, demanaran que s'asseguri que durant les reformes els veïns tindran un habitatge amb les mateixes condicions que les del pis llogat i que quan tornin les condicions també hauran de ser les mateixes que les originals. Aquesta mesura pretén evitar que grans propietaris aprofitin reformes integrals de tot un edifici per expulsar els llogaters i facilitin, llavors, una operació especulativa.

De fet, l'alcaldessa de Barcelona ha lamentat que, segons indica l'Incasòl, el preu dels lloguers a Barcelona ha pujat un 30% en tan sols tres anys, però ha apuntat que la renda dels llogaters no ha crescut, sinó més aviat al contrari. Per això l'alcaldessa també s'ha marcat la fita de lluitar en contra de la gentrificació.

A aquesta modificació, la líder de Barcelona en Comú demana a l'Estat espanyol que ampliï els contractes de lloguer a 5 anys per no deixar en situació vulnerable als arrendataris. A més, Colau demana un pacte de ciutat per poder regular l'increment del preu dels lloguers, com ja es practica en altres ciutats universitàries.

Sobre el Tramvia a la Diagonal, Colau s'ha mostrat ferma en el compromís d'unificar el Trambaix i el Trambesós. L'alcaldessa ha confirmat que si hi ha acord polític durant aquest mandat es pot començar a construir la línia. Abans aquest acord polític no arribi, Colau assegura haver fet els deures i ja han engegat tots els processos previs abans de començar el projecte.

Per últim, l'alcaldessa de Barcelona també s'ha mostrat ferma amb la lluita contra el top manta. Colau, però, assegura que la millor manera de lluitar-hi és amb programes que introdueixin en el món laboral legal aquests venedors que no troben més sortida que la venda ambulant. En paral·lel, la líder de Barcelona en Comú també garanteix operatius policials per lluitar en contra d'aquest tipus de venda.