El diputat electe per ERC i exconseller de Justícia, Carles Mundó, ha renunciat a prendre possessió del seu escó al Parlament, segons ho ha confirmat ell mateix en declaracions a la ACN.

Mundó, que va anar de número 5 a les eleccions del 21D a la lista de ERC por Barcelona, ha al·legat "motius personals" per a justificar la seva decisió i ha afegit que es dedicarà a fer d'advocat.

"Després d'una etapa intensa a la política institucional, he decidit tornar a la vida professional, a fer d'advocat, que és el que he fet sempre", ha dit Mundó, que va compartir cel·la durant un mes amb l'exvicepresident de la Generalitat y líder d'ERC, Oriol Junqueras.

Sortida de la presó amb fiança
Carles Mundó va formar part del Govern de Carles Puigdemont com conseller de Justícia i, després de l'aplicació de l'article 155, va ser cessat i cridat a declarar davant l'Audiència Nacional, la qual va decretar el seu empresonament de manera preventiva.

Mundó va sortir de la presó d'Estremera el passat 4 de desembre després d'abonar 100.000 euros de fianca i va participar activament en la campanya electoral d'ERC pel 21D.

En quant a la seva renúncia a ocupar l'escó al Parlament, Mundó ha explicat que "és una decisió absolutament compartida amb ERC, a la qual tan sols els puc agrair la confiança".