Els majoristes de Mercabarna preveuen superar els 15 milions de calçots venuts aquesta temporada en un nou rècord històric. D'arribar-se a aquesta xifra, s'incrementarien les vendes prop d'un 10% respecte les de l'any passat, quan es van superar totes les previsions amb 14,2 milions d’aquestes hortalisses comercialitzades. Els preus es mantindran estables respecte anys anteriors, entre els 8 i 10 cèntims per unitat, gràcies a la gran oferta existent.

L'evolució a l'alça de les vendes té molt a veure amb l'increment de la demanda interna i el creixement de les exportacions. Del total de vendes, els majoristes calculen que entre un 25% i un 30% es destinarà a la restauració i fins a un 15% s'exportarà. Mercats com Anglaterra, França i Bèlgica cada dia s'interessen més per un producte que, en molts casos, només es pot trobar a botigues selectes. 

Pel que fa a la procedència dels calçots que es venen a Mercabarna, el més abundant és el del Camp de Tarragona amb l’IGP del calçot de Valls, amb el 60% del total de la producció. El segon gran origen són les comarques de Barcelona, amb Baix Llobregat al capdavant, seguit pel Maresme i els Vallesos Oriental i Occidental. I, finalment, el calçot del Barcelonès, que compta amb una llarga trajectòria de conreu.

Josep Pañella, majorista especialitzat en calçots, explica que les baixes temperatures de l'hivern i la manca de pluges a la tardor garanteixen un producte d'altíssima qualitat i pronostica una temporada de rècord si el temps acompanya. Per minimitzar l’impacte que podria tenir una climatologia desfavorable, els majoristes de Mercabarna continuen fent campanyes per promocionar el consum de calçots a les llars més enllà de les tradicionals calçotades a restaurants o a l'aire lliure. "El calçot al forn o en tempura és molt bo i si s'estén el seu consum les vendes es repartirien una mica més durant tota la setmana", destaca.